Middlesbrough 3-0 Sheffield Wednesday – Highlights (FA Cup)

179
Published on 08/01/2017 by playfootball365

Middlesbrough heeft Sheffield Wednesday van zich afgeschud in de FA Cup. Marten de Roon pikte zijn graantje mee tegen de nummer zes van het Championship (3-0).

Middlesbrough-manager Aitor Karanka had zijn elftal op een aantal plaatsen gewisseld, daar hij zijn mannen ook hard nodig heeft in de degradatiestrijd die de club in de Premier League uitvecht. Tegen Sheffield Wednesday, nummer zes in het Championship, waren er dus basisplekken voor George Friend, Bernardo Espinosa, Daniel Ayala, Cristhian Stuani en Grant Leadbitter.

Laatstgenoemde deed dit seizoen pas vijf keer mee bij Middlesbrough, maar maakte op oudejaarsdag wel al naam met de verrassende openingstreffer op Old Trafford tegen Manchester United (2-1 verlies). Ook vandaag was voor Leadbitter weer een grote rol weggelegd. Sheffield Wednesday, met tweevoudig Oranje-international Glenn Loovens in de basis en Urby Emanuelson (zeventien interlands) nog altijf buiten beeld, hield bijna een uur stand tegen Middlesborugh, tot Leadbitter met een laag schot raak schoot: 1-0.

Die openingstreffer was terecht, want de kansen waren tot dat moment ook voor de thuisploeg. Valancia-huurling Álvaro Negredo kwam na een kwartier net niet bij een voorzet van Adama Traoré en Traoré zelf zag zijn schot tien minuten voor rust geblokt. Ook Marten de Roon, begin tweede helft bijna bediend door Negredo, had pech doordat de keeper van Sheffield ertussen kwam. Na de 1-0 drukte Middlesbrough door een verdubbelde Negredo de score, met zijn zesde officiële treffer voor Boro.

In de slotminuut van de wedstrijd pikte ook De Roon nog zijn graantje mee toen hij raakschoot uit de rebound, nadat Stuani één op één met Wildsmith zijn schot gepareerd had zien worden. Het is de derde treffer van de Nederland in het rood van Middlesbrough.

Category Tag